Over ons 2017-09-28T13:04:54+02:00

Over ons

Mijn naam is Elske de Vries en samen met mijn man Jot de Roos wonen wij in het Friese Stavoren.
Als kind was ik altijd al gek met dieren en honden in het bijzonder, wilde dan ook niets liever dan een hond. Omdat wij zo dicht aan de doorgaande weg woonden, vonden mijn ouders dat geen goed idee. “Later als je groot bent, als je de ruimte en de tijd ervoor hebt”, kreeg ik steevast te horen. Ja later……………… Toen ik samen met Jot in Stavoren ging wonen, kwam er al vrij snel een hond in huis. Zo kwam in 1986 onze eerst hond, een Golden Retriever en het bleef niet bij één. Later in 1994 kwam daar nog eentje bij.

Maar ik wilde zo graag een Flatcoated Retriever. Toen ik een jaar of tien was, had ik in een hondenboek een foto van een Flatcoat gezien, het was liefde op het eerste gezicht, zo’n hond wilde ik later ook. In 1997 ben ik lid geworden van de Flatcoated Retriever Club en in 1998 kwam onze eerst Flatcoat Black Blown Rose van Klein Weetink, ( Berber), gefokt door Ap Peeters onze roedel versterken.

In 1999 hebben we Belsud Black Sibly Beck ( Layla) uit Engeland geïmporteerd, gefokt door Mrs. Mary Grimes.

In 2010 hebben we Graceful White Lily At Shiredale ( Lily) uit Engeland geïmporteerd, gefokt door Mrs. Grania Law. Met Lily zijn we jachttraining gaan volgen en dat doen we met veel plezier.

Op 21 februari 2014 ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Het eerste Belshire nest werd geboren. Vader van de puppies is Flat Garden’s Sigfred XVIII. Lily haar afstamming komt in Nederland niet veel voor, van haar wilde ik dan ook heel graag een pup aanhouden. En zo is Belshire Waltzing Matilda ( Matilda) bij ons gebleven. Ook met Matilda gaan we naar de jachttraining, ze vindt dat geweldig.